Vores kaffeforbrug kan skabe udvikling i Kenya

Visionen bag NGUVU er at støtte op om udsatte kvinder i Kenya, så de kan skabe et bedre liv for dem selv og deres børn.

Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for kvinderne ved at sikre dem en fair betaling, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. På den måde er de i stand til at udvikle deres små kaffeforretninger, så de gradvis kan øge indtægten. Det giver kvinderne kontrollen over deres eget liv, når de ved, at de kan sikre mad, rent vand og skolegang til børnene og samtidig styrke kaffefarmene. Nu tør de drømme og planlægge ud i fremtiden. Det turde de ikke før, hvor hverdagen var præget af dårlig økonomi og usikkerhed.

Sådan styrker vi de kvindelige kaffebønder

De kvindelige kaffebønder er tidligere blevet udnyttet af de mange mellemmænd. Kvinderne fik både dårlig og for sen betaling for deres kaffebønner, hvilket betød, at de var fastholdt i fattigdom.

Det er NGUVU i gang med at lave om på. Netop nu er 130 kvindelige kaffebønder med i NGUVU's kaffekoncept i Meru-regionen, der ligger nær Mount Kenya. Målet er at tallet stiger til 200 kvinder inden årets udgang. Kvinderne er sikret:

  • En ordentlig betaling til tiden (ofte 2 gange mere end tidligere), da vi køber kaffebønnerne direkte fra kvinderne.
  • Træning med agronom, så de kan udvikle deres faglige kompetencer og optimere kaffefarmene.
  • Flere kaffetræer fra NGUVU's planteskole, så de kan øge produktionen af kaffebønner.
  • Vandtanke, så de kan vande kaffefarmene i lange tørkeperioder.
  • Solcellelamper, så de og børnene undgår at bruge de sundhedsskadelige petroleumslamper. 
Sådan styrker vi de kvindelige kaffebønder
Sådan styrker vi de kvindelige kaffebønder

Flere kaffetræer fra planteskole

Zibra A/S har finansieret NGUVU's planteskole i Meru. Her har vi plantet en masse nye kaffetræer, som er mere modstandsdygtige over for sygdomme og klimaforandringer.

I slutningen af 2020 fik kvinderne hver 50 nye kaffetræer fra planteskolen. Kvinderne har i gennemsnit 325 kaffetræer, så de nye træer vil gøre en stor forskel, når de begynder at give kaffebær om små to år.

Lokal agronom hjælper kvinderne med at pleje de nye kaffetræer på kaffefarmene, så vi sikrer, at de vokser sig store og stærke.

Flere kaffetræer fra planteskole
Flere kaffetræer fra planteskole
Flere kaffetræer fra planteskole

Hjælp til at opsamle vand

Både Zibra A/S og Novozymes har doneret vandtanke til de kvindelige kaffebønder. Vandtankene er helt afgørende for kvinderne, da det betyder, at de kan vande kaffefarmene i lange tørkeperioder. Det er især vigtigt nu, hvor de har fået små kaffetræer fra NGUVU's planteskole, der kræver ekstra vand.

Adgang til vand betyder også, at kvinderne og børnene slipper for at gå den lange vej til vandstationen med tunge dunke på tilbagevejen.

Hjælp til at opsamle vand
Hjælp til at opsamle vand

Mød kaffebonden Naome

Naomes liv er forandret efter hun kom med i NGUVU's kaffeinitiativ. Hun får nu flere penge mellem hænderne, og hun får betalingen med det samme. Før kunne hun vente et helt år med at få betalingen. Derudover får Naome faglig udvikling, så hun kan optimere kaffehøsten. Hun får desuden økonomisk støtte til børnenes skolegang, så de kan forfølge deres drømme her i livet. 

Søg på NGUVU
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.