Sådan styrker du de kvindelige kaffebønder

Når du drikker NGUVU-kaffen, er kaffebønnerne allerede rejst fra Mt. Kenya til Mombasa, sejlet Suez-kanalen, måske skiftet skib, er blevet losset, været på lager, på lastbiler, ristet, pakket og sendt til dig.

NGUVU vil vende værdikæden på hovedet, så de små kaffebønder bliver placeret i hjertet af alt, hvad vi gør. I alt for lang tid har især kvindelige kaffefarmere i Kenya været fanget i gæld og fattigdom, fordi mellemmænd har snuppet det meste af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde på kaffefarmene.

Det er NGUVU i gang med at lave om på. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for kvindelige kaffefarmere ved at sikre dem en fair betaling, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. På den måde er de i stand til at udvikle deres små kaffeforretninger, så de gradvis kan øge indtægten fra kaffe. Det giver kvinderne kontrollen over deres eget liv, når de ved, at de kan sikre mad, rent vand og skolegang til børnene og samtidig styrke kaffefarmene.

Når kvindernes kaffebønner ankommer til Danmark, rister vi dem hver mandag i København, så vi hele tiden kan sende nyristede kaffebønner ud til danske kaffedrikkere. Vi har tre forskellige ristninger. I 2022 har kaffeekspert fra Schweiz lavet cupping på kvindernes kaffebønner, hvor scoren lå mellem 83,5-85. Det er i kategorien "Specialty coffee". 

Planteskolen februar 2022 Lucy foran sine nye vandtank

    En kaffes rejse - hvem er med? 

    Rune Sandholt og Teresa Labriola brænder for at gøre en forskel for den verden, vi lever i og for at finde løsninger, der er med til at gøre størst mulig forskel for dem, der har allermest brug for det.

    Målet med NGUVU er at sikre fast arbejde, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling til udsatte kvinder i Kenya. Vi er overbevist om, at det er nøglen til at skabe en langvarig, positiv forandring for kvinderne og deres børn. 

    Rune og Teresa i regnvejr.

    Rune får Verdensmålsprisen 2022
    som årets Ildsjæl.