Dit kaffeforbrug kan skabe udvikling i Kenya

Kvinderne i NGUVU's kaffekoncept er tidligere blevet udnyttet af de mange mellemmænd, der snuppede det meste af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde. Kvinderne fik desuden betalingen for sent, ofte et helt år efter levering af kaffebønnerne. Det var med til at fastholde dem i gæld og fattigdom.

Det er NGUVU i gang med at lave om på. Netop nu er 215 kvindelige kaffebønder med i NGUVU's kaffekoncept i Meru-regionen, der ligger nær Mount Kenya. Kvinderne er sikret ordentlig betaling til tiden. Derudover får kvinderne flere kaffetræer fra vores planteskole, så de kan øge produktionen af kaffebønner og dermed styrke indtægtsgrundlaget.

NGUVU donerer desuden vandtanke til kvinderne, så de kan opsamle vand på farmene. Kvinderne får bedre muligheder for at vande kaffetræerne i lange tørkeperioder, og samtidig hjælper det kvinderne med at spare tid og omkostninger, når de ikke skal hente vand langt væk hjemmefra. Kvinderne bruger også vand fra tanken til madlavning, vask, tøjvask og til kvæg og andre husdyr.

nguvu-charts["Donationer"]

 

Samtidig donerer vi køer til kvinderne, som både giver bedre adgang til gødning og til mælk. Ved udgangen af 2022 vil i alt 49 kvinder have modtaget en ko fra NGUVU og partnere. Nedenfor kan du se, hvordan antallet af kvinder i NGUVU er vokset over årene, og hvordan omkostningerne bliver fordelt, når du køber for 150 kroner kaffebønner:

nguvu-charts["Antal kvinder i NGUVU", "150 kr kaffe går til"]

    Når du køber kaffe fra NGUVU, tager bønnerne rejsen fra bjerget til din kop og skifter hænder færrest muligt gange.

    Gruppe 1 til træning i 2020

     

    Arbejdsdag på planteskolen foråret 2022