Dit kaffeforbrug kan skabe udvikling i Kenya

Kvinderne i NGUVU's kaffekoncept er tidligere blevet udnyttet af de mange mellemmænd, der snuppede det meste af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde. Kvinderne fik desuden betalingen for sent, ofte et helt år efter levering. Det var med til at fastholde dem i gæld og fattigdom.

Det er NGUVU i gang med at lave om på. Netop nu er 208 kvindelige kaffebønder med i NGUVU's kaffekoncept i Meru-regionen, der ligger nær Mount Kenya. Kvinderne er sikret: 

NGUVU donerer vandtanke til kvinderne, så de kan samle vand på farmene. Kvinderne får bedre muligheder for at vande kaffetræerne i lange tørkeperioder, og samtidig hjælper det kvinderne med at spare tid og omkostninger, når de ikke skal hente vand langt væk hjemmefra. Kvinderne bruger også vand fra tanken til madlavning, vask, tøjvask og til kvæg og andre husdyr.

nguvu-charts["Donationer"]

 

Vi har allerede fået donationer til 32 køer i år, så ved udgangen af 2022 vil i alt 49 kvinder have modtaget en ko fra NGUVU og partnere. Nedenfor kan du se hvordan NGUVU's medlemsgruppe er vokset over årene, og hvordan omkostningerne bliver fordelt, når du køber for 150 kroner kaffebønner:

nguvu-charts["Antal kvinder i NGUVU", "150 kr kaffe går til"]

    Når du køber kaffe fra NGUVU, tager bønnerne rejsen fra bjerget til din kop og skifter hænder færrest muligt gange.

    Gruppe 1 til træning i 2020

     

    Arbejdsdag på planteskolen foråret 2022