Når du drikker kaffe kan du skabe udvikling i Kenya

De kvindelige kaffebønder i NGUVU's kaffekoncept er tidligere blevet udnyttet af de mange mellemmænd, der snuppede det meste af fortjenesten af kvindernes hårde arbejde. Kvinderne fik desuden betalingen meget sent, ofte et helt år efter levering af kaffebønnerne. Det var med til at fastholde dem i gæld og fattigdom.

Det er NGUVU i gang med at lave om på. Netop nu er 199 kvindelige kaffebønder med i NGUVU's kaffekoncept i Meru-regionen, der ligger nær Mount Kenya. Kvinderne er sikret en ordentlig betaling for kaffebønnerne, og de får nu betalingen til tiden. Derudover får kvinderne flere kaffetræer fra vores planteskole, så de kan øge produktionen af kaffebønner og dermed styrke indtægtsgrundlaget.

NGUVU donerer desuden vandtanke til kvinderne, så de kan opsamle vand på kaffefarmene. Kvinderne får bedre muligheder for at vande kaffetræerne i lange tørkeperioder, og samtidig hjælper det kvinderne med at spare tid og omkostninger, når de ikke skal hente vand langt væk hjemmefra. Kvinderne bruger også vand fra tanken til madlavning, vask, tøjvask og til kvæg og andre husdyr.

nguvu-charts["Donationer"]

 

Samtidig donerer vi køer til kvinderne, som både giver bedre adgang til gødning og til mælk. I maj 2023 har i alt 31 kvinder modtaget en ko fra NGUVU og partnere. Nedenfor kan du se, hvordan antallet af kvinder i NGUVU er vokset over årene, og hvordan omkostningerne bliver fordelt, når du køber for 150 kroner kaffebønner:

nguvu-charts["Antal kvinder i NGUVU", "150 kr kaffe går til"]

    Når du køber kaffe fra NGUVU, tager kaffebønnerne rejsen fra bjerget til din kop og skifter hænder færrest muligt gange.

    Gruppe 1 til træning i 2020

     

    Arbejdsdag på planteskolen foråret 2022