Bliv partner

Hos NGUVU tror vi på, at vi skaber størst værdi gennem samarbejde og partnerskaber. Hvis vi skal hjælpe kvindelige kaffebønder i Kenya ud af fattigdom, kræver det, at vi slår kræfterne sammen - både i Kenya og her i Danmark. 

Her er et overblik over NGUVU's største samarbejdspartnere:

UGIMA Foundation
NGUVU samarbejder med Ugima Foundation, der arbejder for både at styrke småbønder og lokalsamfundet i og omkring Meru. Organisationen hjælper NGUVU med at identificere kvindelige kaffebønder i området, der har behov for hjælp til at forbedre farmene og deres små kaffeforretninger. Samtidig er Ugima Foundation med til at sikre ny viden, nye træningsmetoder og lokalt netværk til NGUVU og kvinderne. Herunder faciliterer organisationen vores dialog med lokale høvdinge, lokale skoler og andre vigtige interessenter. Gennem samarbejdet med Ugima Foundation sikrer vi, at NGUVU's arbejde bliver forankret lokalt. 

Afrikakurven
NGUVU og en række andre sociale iværksættere står bag den samfundsansvarlige firmagave Afrikakurven. Samarbejdet med blandt andet Social Foodies, Hammershus Fairtrade, Twisted Leaf og Social Vanilla betyder, at virksomheder kan give medarbejderne en lækker gave med alt fra gourmetkaffe, lækker chokolade, superfood drik, honning, karameller og vanilje og samtidig være med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold til mennesker i Kenya, Ghana, Tanzania, Uganda og Sydafrika.


Samarbejde med Social Foodies
NGUVU og Social Foodies er et godt match. Vi har begge fokus på at levere kvalitetsprodukter og samtidig støtte en positiv udvikling i forskellige lande i Afrika. Vi tror på, at handel og udvikling kan gå hånd i hånd, hvis vi tænker samfundsansvar helt ud i yderste led af fødevareværdikæden.

Social Foodies serverer kvindernes kaffebønner i alle deres butikker. Samtidig kan kunderne købe kaffebønnerne på hylderne. 

Zibra vil aktivt gøre en forskel
De seneste år har de kvindelige kaffebønder været hårdt ramt af forandringerne i klimaet. Mere ekstrem tørke truer kaffehøsten. Derfor er NGUVU og Zibra gået sammen for at hjælpe kvinderne med at omstille kaffeproduktionen til den nye vejrsituation. Samarbejdet blev skudt i gang i september 2019 og dækker blandt andet dække over:

  • Træning og ny viden: agronom med ekspertise i kaffetræer har givet kvinderne praktisk træning, så de kan optimere kaffefarmene.
  • Opsamling af regnvand: vi har installeret vandtanke, som opsamler den vigtige regnvand, der bliver mindre af i Kenya.
  • Ny planteskole: vi har bygget et såkaldt 'kaffe nursery', hvor kvinderne sammen med agronomen planter nye kaffetræer, der har rette kvalitet og kan klare lange tørkeperioder. I alt har vi doneret 5.640 nye kaffetræer til kvinderne, og i 2022 har vi plantet 21.000 nye kaffetræer, som kvinderne får ud på kaffefarmene i 2023.

Er med til at øget salget af kvindernes kaffebønner
One Life Foundation støtter op om NGUVU gennem finansiering af webshop og fantastisk sparring, så vi kan få salget af kvindernes kaffebønner endnu længere ud til danske kaffedrikkere.

Medarbejderne hos Novozymes skaber forandring
I 2022 var det tredje år i træk, at medarbejderne i Novozymes havde mulighed for at donere julegavebeløbet til NGUVU, så vi kan købe vandtanke til NGUVU-kvinderne. I alt er det blevet til hele 60 vandtanke, som lokale Novozymes-medarbejdere har været med til at dele ud til kvinderne. Kenya er de seneste år blevet ramt af flere lange tørkeperioder, så de nye vandtanke har stor betydning for kvinderne og deres små kaffeforretninger.

Her drikker medarbejderne NGUVU-kaffen 
Mindfuture er en af de virksomheder, der køber kaffebønnerne fra de kvindelige kaffebønder i Kenya. Mindfuture fylder kaffebønnerne i kaffemaskinerne, hvor der er videoer og skilte, der fortæller om den forskel medarbejderne bidrager til, når de drikker kaffen.

Makio, BIG BIO, Ferm LIVINGElsewhere Studio21-5, Chromaviso, GSOL Energy og Netlight er andre virksomheder, der fylder kontorets kaffemaskiner med kaffebønner fra de kvindelige småbønder. 

På den måde får medarbejderne ikke bare lækker kaffe. De støtter også aktivt op om FN's Verdensmål, især målene 'Afskaf fattigdom', 'Kvalitetsuddannelse', 'Ligestilling mellem kønnene' og 'Anstændige jobs og økonomisk vækst'.